ARA

30 Ekim 2009 Cuma

200 beygirlik 159 Türkiye'de

200 beygirlik 159 Türkiye'de

Alfa Romeo Türkiye, lüks orta sınıfta yer alan 159 modelinin yeni turbo beslemeli benzinli motorlu versiyonunu Türkiye'ye ithal etmeye başladı. 42 bin Euro'dan başlayan anahtar teslim satış fiyatına sahip Alfa 159 1.8 TBI, sadece sedan karoser seçeneğiyle satışa sunuluyor. Tofaş çatısı altında yer alan Alfa Romeo Türkiye tarafından “Distinctive Plus” adı verilen zengin donanım seviyesiyle satışa sunulan Alfa 159 1.8 TBI, fiyat/fayda karşılaştırmasında sunduğu avantajlarla dikka çekiyor. Alfa Romeo 159 1.8 TBI'ın standart donanımında EBD destekli ABS, Elektronik Denge Kontrol Sistemi-VDC (ESP), Patinaj Önleyici Sistem-ASR, sürücü ve ön yolcu havayastığı, yan havayastıkları, pencere havayastıkları, sürücü diz havayastığı, hız sabitleyici, deri direksiyon simidi üzerinden kontrol edilebilen CD çalarlı müzik sistemi, üç bölge otomatik klima, deri döşeme, ön park mesafe sensörleri arka park sensörü, yağmur sensörü ve 17 inçlik alaşım jant gibi donanımlara yer veriliyor.
200 HP'lik Alfa gücü!
3.0 litrelik benzinli motorlara denk gelecek bir performans sergilemeyi başaran 1.75 litrelik silindir hacimli turbo beslemeli benzinli motor, değişken supap zamanlaması gibi yeni nesil teknolojileriyle dikkat çekiyor. Alfa 159'un şık kaputu altında yer alan 16 supaplı motor, ürettiği 200 HP güç ve 320 Nm'lik maksimum tork ile dikkat çekiyor. 6 ileri manuel şanzıman ile kombine edilen sedan karoserli Alfa 159 1.8 TBI, 235 km/s'lik maksimum hıza erişebiliyor. Statik konumdan 100 km/s'ye 7.7 sn'de çıkan Alfa Romeo 159 1.8 TBI, 100 km'de ortalama 8.1 litrelik yakıt tüketim değeriyle de dikkat çekiyor.
Yeni motor, üstün İtalyan teknolojisi!
Alfa Romeo'nun ilk olarak 159 modelinde kullanmaya başladığı 1.75 litrelik yeni benzinli motoru, birçok üstün teknolojik özelliği bünyesinde barındırıyor. Bu teknolojilerden ilkini temsil eden “Egzoz Gazı Tahliyesi”, çok düşük hızlarda torku azami düzeye çıkaran ve böylelikle sürücünün talebine uygun olarak inanılmaz bir motor hızı temin etmeye yardımcı oluyor. “Egzoz Gazı Tahliyesi”, yakıt ölçümü, iki fazlı değiştiricilerin konumu, gelişmiş ateşleme ve püskürtme zamanlaması gibi motor parametrelerini anlık olarak takip ederek, ideal konuma getirmekte. Alfa Romeo'nun yeni motorunda yer alan bu sistem, hava akışını doğrudan emme manifoldundan egzoz manifolduna doğru yönlendirmek ve böylelikle de turboşarjı çok çabuk etkinleştirmek adına supapların üst üste biniş açısını ve zamanlarını son derece keskin bir şekilde ayarlamakta. Sistem, tüm parametreleri idare eden ultra modern bir yazılımı içeren yeni bir motor yönetim bilgisayarı tarafından yönetiliyor. Böylece 1500 d/d'deki azami tork, geleneksel turbo beslemeli motorlara göre %70 oranında artırılmış olup, tepki zamanları yarıdan da aza indirilerek normal emmeli bir motorunkine yaklaşılmış.
Değişken Supap Zamanlama Sistemi ise giriş ve çıkış taraflarındaki eksantriklerde yer alan iki adet sürekli fazlı değiştirici sayesinde tüm hızlarda ve motor yüklerinde fazları ideal seviyeye taşırken, tüketimi ve emisyonları asgari seviyeye indiriyor. Ayrıca, iki değiştiriciyi turbo beslemeye bağlayarak ve geçişler sırasında doğru üst üste binişleri tanımlayarak “Egzoz Gazı Tahliye” stratejisini efektif olarak uygulamakta.
Bununla birlikte motorun tamamı, sürtünme nedeniyle meydana gelen kayıpları azaltmak amacı da gözetilerek tasarlanmış olmasıyla dikkat çekiyor. Bu sonuca varabilmek için ise pistonların teğetsel yükü sınırlayan elastik halkalar ve aşınmayı en aza indirmek için geliştirilmiş farklı materyallerin kullanılması ayrıca ön plana çıkıyor.Silindir başlığının tasarımı, Twin Spark motorların silindir başlıklarına göre 2000 d/dk'da hareketli temas aracılığıyla kayıpları %65 azaltan döner başlıkları içermekte. Nispeten kısa strokla birleştirilen çok uzun bağlantı çubuğu ile en uygun mekanik düzeye getirme, yüksek motor hızlarında çalışma sırasında dört silindirli motorlarda o tipik titreşimi asgari seviyeye indirilmiş. Bu da denge şaftlarını kullanmadan, motorun yakıt tüketiminin daha da geliştirilmesine imkân vermiş.

0 yorum:

Yorum Gönder