ARA

25 Temmuz 2012 Çarşamba

Karın Ağrısına Ne İyi Gelir Bitkisel Çözüm


Karın ağrısına bir çok şey neden olmuş olabilir. Bunlar arasında üşütme, gıda zehirlenmesi, fazla yemek yeme, sindirim sorunu, gaz sancısı, kalp krizi, mide delinmesi gibi bir çok neden olabilir.
Önemli: Apandisit ağrısı da aynı karın ağrısı gibi belirtiler vermektedir. Ağrı otuz dakikadan fazla tekrar ediyorsa ve hiç azalma olmuyorsa, daha da şitdetleniyorsa, apandisitten şüphe ederek bir hastaneye gitmeniz önerilir.
Eğer ağrının tehlikeli olmadığını düşünüyorsanız aşağıdaki yöntemler midenizi rahatlatmak ve ağrınızı hafifletmek konusunda yardımcı olacaktır.
Basit Karın ağrısı tedavi yöntemleri:
1- Sıcak karın ağrısını geçirmekte çok etkilidir. Bir sıcak su torbası havluya sarılarak ağrıyan bölgeye konur.2- Bir tatlı kaşığı kadar kuru veya yaş nane, yarım limon parçalanıp kaynatılarak suyu içilir.
3- Yeteri kadar rezene ve portakal kabuğu sıcak suda kaynatılır ve suyu içilir.
4- 100 gr. çörek otu havanda dövülerek ezilir, bir kavanoz bal ile karıştılır. Ağrı olduğunda 2 çorba kaşığı kadar aç karna tüketilir.
5- Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı tarçın katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle­rek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.
6- Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle­rek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.
7- Bir adet iri baş soğan mikser yardımıyla sıkıldıktan sonra elde edilen suyu bir kahve fincanı suyun içine bir çay kaşığı ka­tılarak içilir.
Bal ve tarçın mide ağrısına ve mide ülserine karşı oldukça etkilidir. Nane, sakinleştirici etkisi ile mide ağrılarına iyi gelir. Papatya çayı da mide ağrısını kesmeye yardımcı olur.

0 yorum:

Yorum Gönder