ARA

19 Temmuz 2012 Perşembe

WordPress “headers already sent” Hatası Çözümü


Aldığınız hata mesajı “Cannot modify header information – headers already sent by (output started at….)” diye devam ediyor. Bunun 3 temel çözüm yolu var. Bazen herhangi bir tanesi işe yararken; bazen de 3′ünü birden uygulamanız gerekir. O yüzden 1′den başlayıp; uygulayın derin.
1- WP-CONFIG Karakter Kodlama Hatası
Bildiğiniz üzere UTF8, UCS2, ANSI gibi çeşitli karakter kodlama dilleri var. Bunlar config dosyalarınızın temelindeki kodlama karakterleri. Eğer dosya UTF-8 BOMSUZ olarak  kodlanmamışsa bu hata mesajını alıyor olabilirsiniz. Dediğimden hiç bir şey anlamadıysan hemen uygulamayı geçin WP-CONFIG.php dosyasını gelişmiş bir metin editörüyle açacağız. Önerimiz notepad++  Açmamızın ardından aşağıdaki resimde olduğu gibi kodlama yapısını UTF-8 Bomsuz haline dönüştürüp, kaydedeceğiz.
2- WordPress Dosyaları Hatası
Bazen de aktarım esnasında ya da farklı sebeplerden WordPress dosyalarınız bozulmuş olabilir. Hangi dosya bozuldu tespit etmek yerine en güncel WordPress sürümünü indirip, FTP’ye yükleyin. Korkmayın; hiç bir bilginiz kaybolmayacak ve temanıza zarar gelmeyecek. WordPress dosyalarınız, hatasız yani orijinalleriyle değişmiş olacak.  Türkçe en güncel WordPress’i bu linktenedinebilirsiniz.
3- Döngü  Hatası
İlk iki çözüm yolunda sonuca ulaşamadıysanız son çare döngü hatasını çözmenize kaldı. Hata veren PHP sayfasının en başına ve en sonuna birer kod eklememiz gerekiyor. Sayfanın en başına <?php den sonra alt satıra; “ ob_star();”  en sonuna da  ?> ifadesinin üst satırına da  ”ob_end_flush();” kodlarını tırnak işaretleri olmadan ekliyoruz.
Böylece WordPress’te aldığımız “”Cannot modify header information – headers already sent” hatasını %99,9 çözmüş olacaksınız. Eğer çözdüyseniz hangi yöntemi kullanarak çözdüğünüzü yorum olarak eklerseniz diğer kullanıcılarımız da faydalansın.

Kaynak : Yapaybilgi.com

0 yorum:

Yorum Gönder