ARA

8 Ağustos 2012 Çarşamba

Out of Memory Hatası - PicBasic!


Microcode Studio ve Pic Basic Pro ikilisi ile pic programlama yapan kullanıcılar için bazı durumlarda insanın sinirlerini bozabilecek hatalar ile karşılaşabilmekteyiz. Bunlar içinde çok sık karşılaşılanlarda biride Microcode Studio ile derleme yapılırken oluşan memory hatasıdır. Şimdi bu hatayı be nasıl giderildiğini beraner inceleyelim.
Oluşan Hata: Fatal: out of memory (pbpw.exe) şeklinde bir uyarı alt tarafta bulunan assembling yazısının üst tarafındaki uyarı sekmesinde gözükür ve program derleme işlemini bitiremeden iptal eder! Bu durumda derlemeye devam edilemez çünkü oluşan hata bir uyarı değil bir error durumundadır.
Çözüm: Özellikle Windows XP kullanıcılar için gözüken bu hatanın çözüm yolu son derece basittir. Birçok kaynakta picbasic klasörü içinde bulunan pbpw.exe dosyasının özellik ayarının windows 98 ile uyumlu yapılması söylenir fakat asıl çözüm bu şekilde değildir. Hatanın çözümü için yapılması gereken önce hatayı bilmektir. Bu hata windows xp kullanıcılarındaki pbp uzantılı dosyanın uzantı yolunun çok uzun olmasından kaynaklanır. Örneği dosyasın "belgeler" içindeki "denemeler" içindeki "pbp örnekleri" içindeki "son pbp çalışmaları" olsun bu şekilde bir klasör içinde derleme yapılırken yol çok uzun olacağı için assemble yani derleme başlamadan bazı kullanıcılarda durdurulur. Çözüm yolu ise derlenecek olan pbp uzantılı dosyayı masa üstünde çok kısa bir ismi olacak olan bir soya içine atmak ve derlemek olacaktır. Örneğin masaüstündeki denmisimli bir klasör oluşturup derlemeyi burada yapabilirsiniz.
Bu işlemden sonra tekrar derleme yaptığınızda Fatal: out of memory (pbpw.exe) hatası ile karşılaşmayacak ve derleme sonucunu alacaksınız.

0 yorum:

Yorum Gönder