ARA

7 Kasım 2012 Çarşamba

Albert Einstein’dan İlham Verici Sözler ve 10 Hayat Dersi

einstein 72x72 Albert Einsteindan İlham Verici Sözler ve 10 Hayat Dersi İnsanlık tarihinin kuşkusuz en önemli bilim insanlarından biridir Albert Einstein. Aynı zamanda bir dahi olarak görülür. Böylesine önemli bir insanın yaşamla ilgili görüşleri elbetteki çok önemlidir. Teorik fizikçi, filozof ve yazar olan Albert Einstein başarılı olmanın özeti olabilecek önerilerini paylaşmış.Albert Einstein’dan İlham Verici Sözler ve 10 Hayat Dersi Merak Et ve Merakının Peşinden Git!
Albert Einstein, “Benim özel bir yeteneğim yok. Yalnızca tutkulu bir meraklıyım. Merakınızı çeken nedir? Neyi en çok merak ediyorsunuz? Benim merak ettiğim neden bazı insanların başarılı olup bazılarının olamadığıdır. Bu yüzden yıllarca başarı üzerine çalıştım. Merakınızın peşinden giderseniz başarıya ulaşırsınız.” diyor.
Azim paha biçilmezdir diyen Albert Einstein,:
“Çok zeki olduğumdan değil, sorunlarla uğraşmaktan vazgeçmediğimden başarıyorum. Belirlediğiniz yolun sonuna ulaşacak kadar sabırlı olun. Posta pullarının gideceği yere ulaşıncaya kadar mektuba yapışıp kalmasından ötürü çok değerli olduğu söylenir. Posta pulu gibi olun ve başladığınız işi bitirin.” önerisinde bulunmakta.
Bugüne odaklanın!
Albert Einstein diyor ki “Güzel bir kızı öperken düzgün araba kullanan birisi, öpücüğe hak ettiği dikkati vermiyor demektir.”  İki atı aynı anda süremezsiniz. Bir şeyler yapabilirsiniz ama her şeyi yapamazsınız. Şimdiye odaklanın ve bütün enerjinizi şu anda yaptığınız işe verin.
Hayal gücü güç verir
 konusunda hemen her düşünür, bilim adamı, sanatçı hemfikirdir. “Hayalgücü her şeydir. ” der Albert Einstein, “Sizi bekleyen güzelliklerin önizlemesi gibidir. Hayalgücü bilgiden daha önemlidir. Hayal gücünüz geleceğinizi belirler. Zekanın gerçek göstergesi hayalgücüdür, bilgi değil’. Bu yüzden hayal gücünüzün hantallaşmasına izin vermeyin.” derken düşsel zenginliğin ne kadar önemli olduğunu belirtmektedir.
Hata Yapın. Hiç Hata Yapmamış Bir İnsan Yeni Bir Şey Denememiş Demektir.Albert Einstein’den  5. öneri yine ders niteliğinde: “Hata yapmaktan korkmayın. Eğer nasıl okuyacağınızı bilirseniz hatalar sizi daha iyi bir konuma getirebilir. Başarılı olmak istiyorsanız yaptığınız hataları üçe katlayın.”
An’ı Yaşayın!6. derste, “Ben geleceği hiç düşünmem, ne de olsa gelecektir.”  Einstein:
“Geleceği ayarlamanın tek yolu olabilidiğiniz kadar şimdide olmaktır. Şu anda dünü ya dayarını değiştiremezsiniz. Önemli olan tek an şimdidir.” demektedir.
Değer yaratınHer insan başarılı olmak ister. Çalışmalarımız, amaçlarımız başarılı olmak üzerinedir. Albert Einstein ise “Başarılı olmaya değil, değerli olmaya çalışın.” Zamanınızı başarılı olmak için harcamayın, değerler yaratın. Eğer değerli olursanız başarı kendiliğinden gelecektir.” şeklinde bir öğütte bulunmuş.
Farklı sonuçlar beklemeyin“Delilik: Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek.  Hergün aynı rutinde yaşayarak farklı görünmeyi bekleyemezsiniz. Hayatınızın değişmesini istiyorsanız kendinizi değiştirmelisiniz.
Bilgi Deneyimden GelirAlbert Einstein’den   diyor ki, “Bilgi malumat değildir. Bilmenin tek yolu deneyimlemektir.  Bir konuyu tartışabilirsiniz ama bu size sadece felsefi bir anlayış kazandırır. Bir konuyu bilmek istiyorsanız onu deneyimlemelisiniz. ”
Kuralları Öğrenin, Daha İyi Oynayın!Albert Einstein’den  onuncu ve son ders ise Kurallarla ilgili. “Oyunun kurallarını öğrenmek zorundasınız. Böylece herkesten iyi oynayabilirsiniz.  Yapmanız gereken iki şey var. Birincisi oynadığınız oyunun kurallarını öğrenmek. İkincisi ise oyunu herkesten iyi oynamayı istemek. Bu iki şeyi yaparsanız başarı sizinle olur!

0 yorum:

Yorum Gönder