ARA

11 Kasım 2012 Pazar

Internetten Randevu Nasil Alinir


internetten randevu alma
Hastanelerde çok fazla sıra beklemek ve sürünmek artık tarih oldu. Bunun sebebi hastanelerdeki randevu sisteminin oluşturulmasıdır. Hastaneden randevu alma eskiden telefonla olurken her şeyin internetin etkisine girmesiyle artık her evde internet bulunmasıyla birlikte internetten randevu alma sistemi de hayata geçirilmiştir. 

İnternetten Randevu Nasıl Alınır


İnternetten randevu nasıl alınır diye bakılırsa gayet basittir. Arama motorlarından birine hastanenin ismi yazıldığında hastanenin web sitesi çıkmaktadır. İnternetten randevu alma işlemi buradan sonra web sitedeki randevu al linkine tıklamakla deva eder. Buradan sonra internetten randevu alma işlemi randevu alınacak bölümü seçmekle devam eder. Bölüm de seçildikten sonra randevu alınacak doktor seçilir. Doktor seçiminden sonra doktorun boş olduğu saatler seçilebilsin diye gözükür. Kişi kendine göre randevu almak istediği saati seçer ve bilgilerini yani TC kimlik numarası ve ismini girdikten sonra işlem tamamlanmış olur. Buradan sonra tek yapması gereken randevu aldığı saatte randevu aldığı hastanede olması. Böylece sıra beklemeden ve zorlanmadan muayene olunabilmektedir. Teknolojinin hayatımıza kattığı belki de en büyük kolaylıklardan birisi budur. Artık her evde bilgisayarın ve internetin bulunmasıyla birlikte hastanelerden internet üzerinden randevu almak çok yaygınlaşmıştır. Bu internetten randevu alma sistemi insanların hayatları için büyük kolaylık taşımaktadır. Hastanelerde beklememek için doktora gitmeyip hastalıkları kötüye gitmediğinden hastaların hayatları için internet sistemiyle alınan randevu önemli bir hale gelmektedir.

Hastaneden Randevu Alma


Randevu 2 yöntem ile alınabilir..

1. Yöntem: Telefon ile randevu alabilirsiniz. Bunun için 182 numaralı sağlık bakanlığı randevu sistemini arayabilirsiniz. Burada sizden istenen bilgileri tuşlayarak istediğiniz herhangi bir hastaneden randevu alabilirsiniz.

2. Yöntem: Bu yöntem ile internetten hastane randevusu alabiliyorsunuz. Bunun için Merkezi Hastane Randevu sistemine buraya tıklayarak giriş yapıyorsunuz. Daha sonra aşağıdaki resimlerde gördüğünüz pencereler açılacak.

internetten randevu alma
Eğer ilk defa giriyorsanız, Yeni Üye butonuna basarak aşağıdaki pencereyi açacaksınız. Buradaki bilgileri düzgün bir şekilde doldurduktan sonra üyelik işleminiz tamamlanmış olacak. Ondan sonrada yukarıdaki bağlantıya tekrar giderek giriş yapabilir, hastaneden randevu alabilrisiniz.

internetten randevu alma

0 yorum:

Yorum Gönder