ARA

28 Haziran 2013 Cuma

Kanserde Alternatif Tıp Tedavisi


Kanserde Kullanılan Alternatif Tıp Tedavisi Nedir?
Kanser hastalığı günümüz hastalıkları içersinde en tehlikeli konumda yer alan öldürücü bir hastalıktır. Kanser hastalığı tedavilerinde bazı durumlarda klasik tıp tedavisi ile bir sonuca ulaşılamaz ve hastanın kurtarılması için alternatif tıp tedavisine başlanılır. Bu duruma da kanserde alternatif tıp tedavisi denir.
Kanserde Alternatif Tıp Tedavisinde Neler Yapılır?
Kanser hastalığında kullanılan alternatif tıp tedavisi genellikle özel bitkiler ve bazı doğal vitaminler kullanılır. Bunların yanı sıra hastaların sağlığı için belirli programlar oluşturulur. Kanserde alternatif tıp tedavisi ile hastanın bağışıklık sistemini güçlendirmek ve kansere sebep olan parazitleri, bakterileri yok etmek hedeflenir. Bu tedavi büyük oranda olumlu sonuç gösterir fakat ilerlemiş kanser hastalıklarında bazen etkisiz kalabilir.
Kanserde Alternatif Tıbbın Yararlı Nelerdir?
Öncelikle hastanın vücut direnci arttırır. Kanser hastalığının sebep olduğu güçlü ağrıları azaltır ve bağışıklık sistemi güçlendirir. Hastalıkta kanser bakterilerini ve parazitlerinin birçoğunu yok ederek hastanın iyileşmesinde büyük bir rol oynar. İnsanların kabul etmiş olduğu ve ağrı çekmeden tedavi olabileceği yöntemlerden oluşmasından dolayı hastalığı acısız bir şekilde yok edebilir.

Kanserde Alternatif Tıbbın Zararları Nelerdir?
Kanserde alternatif tıp tedavisinin bazı yan etkileri olabilir. Bu yan etkileri içersinde alerji reaksiyonları örnek olarak gösterebiliriz. Bunun yanı sıra hastalık ilerlemiş ise yapılacak asıl tedaviyi geciktirebilir. Hastalıkta klasik tıbbın herhangi bir etkisi olmadığından birçok bitki ve doğal vitamin tedavisi yapılırken kesin bir bilgi doğrultusunda yapılmadığından hastalığın artış göstermesine sebep olabilir.
Kanserde Alternatif Tıp Tedavisi Görürken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Kanser hastalığında alternatif tıp tedavisi gören kişilerin yediklerine ve içtiklerine çok dikkat etmesi gerekir. Özel bir diyet programına bağlanır. Yaşadığı ortamın sıcaklığı da iyi ayarlanmalıdır. Hastalık kapabileceği bir ortamdan da uzak tutulmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder