ARA

14 Temmuz 2013 Pazar

Zatürre Belirtileri Nelerdir?

Toplumda akciğer iltihaplanması olarak bilinen Zatürre tıpta ise pnömani olarak adlandırılmaktadır. Zatürre sancıyla birlikte gelebilir. Ateş ve öksürük ise en çok görülen belirtileridir. Akciğerde oluşan iltihaplanma sonucu ortaya çıkan Zatürre’nin çeşitleri bulunabilmektedir. Zatürre soğuk algınlığı sonrasında dikkat edilmeyen ve zayıf düşen bünyelerde meydana gelmektedir. Kanalbilgi.com Bu yüzden soğuk algınlığı, grip vb. durumların mutlaka ihmal edilmeden tedavi edilerek atlatılması ve bu dönemde bol miktarda gıda alınması gerekiyor.
Akciğere bulaşan bakteri yada virüsler sonrası oluşan Zatürre hastalığının bulaşma riskide bulunmaktadır. Zatürre ağız yoluyla bulaşabilmektedir. Zatürre olmamak yada Zatürreyi kısa sürede atlatmak için öncelikle bünyeyi kuvvetlendirici şeyler yapılmalıdır. Her tür vvitamin alınmalıdır. Buda en iyi yiyecekler sayesinde olur. Zatürre’nin hapşırık, öksürük, tükürük, solunum vb. yollarla bulaşabildiği söylenmektedir. Zatürre ihmale gelmeyen bir hastalıktır. Zatürre’de erken teşhis büyük öneme sahiptir. Doktor muanesi ve röntgen sonucuna göre teşhis edilebilen Zatürre için kan tahlilleri ve gerekli görülmesi durumunda balgam testi yapılabilmektedir.
Zatürre Belirtileri Nelerdir?
Yüksek derecede ateş görülür.
Balgam çıkarma, titreme, öksürük, hapşırma ve yorgunluk en sık görülen belirtiler arasındadır.
Zatürre olan bir kişi nefes alırken yada nefes berirken göğüs kısmında ağrı hissedebilir.
Zatürre’de sırt ağrısıda görülebilmektedir.
Zatürre Baş ağrısı belirtileride vermektedir.
Vücudun eklem bölgelerinde ve boğazda ağrı olabilir.
Zatürre kişi odaklanma sorunuda yaşar.
Zatürre olan kişinin çok fazla konuşmaya istekli olmadığı görülür.
Zatürre’de idrara az çıkılmaktadır.

Zatürre Hakkında Önemli Bilgiler

Zatürre ciddiye alınması gereken önemli bir hastalıktır. Zatürre belirtilerinin bulunması durumunda mutlaka en yakın hastaneye gitmelisiniz. Zatürre teşkisi konulması durumunda kesinlikle Zatürre olan kişinin çevresindeki kişilere yaklaşmaması yada solunum yoluyla bulaşabileceğini unutmayarak hareket etmesi gerekir. Zatürre olmamak için ise her zaman besin takviyesi yapılmalı ve beslenmeye çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Kanalbilgi.com Zatürre olan ve Zatürre’den kurtulan bir kişinin tekrar Zatürre olma olasılığı diğer kişilere oranla daha fazladır. Bu yüzden Zatürre sonrasında da beslenmeye dikkat edilmesi gerekmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder