ARA

11 Haziran 2015 Perşembe

Sag Tık Menüsüne Program Ekleme (Resimli Anlatım)

Bilgi
Masaüstüne sağ tıkladığımızda karşımıza çıkan menüye programlarımızı ekleyebileceğimizi eminim bilmiyorsunuzdur :)



     Bunu yapmak için sadece kayıt menüsü ile birazcık uğraşmamız gerekiyor.

İlk önce Windows + R kombinasyonu ile Çalıştır penceresini açıyoruz. ("Başlat > Çalıştır")Daha sonra Çalıştır penceresine "regedit.exe" yazıp onaylıyoruz.Karşımıza kayıt ekranı çıkacaktır."HKEY_CLASSES_ROOT"  menüsünü genişletiyoruz.Alt klasörden devam ediyoruz.Sırasıyla "Directory>Background>Shell" yolunu izliyoruz.Background menüsünün alt klasörü olan Shell klasörüne sağ tıklıyoruz ve anahtar oluştur diyoruz.Sağ tık menüsünden çalıştırmak istediğiniz programın adını anahtara veriyoruz.


Oluşturduğumuz programın çalışması için tekrar bir anahtar oluşturup "command" adını veriyoruz.Sıra geldi programın ekleneceği dizi bulmaya.Bunun için ben paint programını örnek olarak aldım siz istediğinizi kullanın.Eklenecek programı bulduktan sonra " Shift + Sağ tık" kombinasyonu ile sağ tık menüsünden "Yol Olarak" kopyala diyoruz.



Ekleyeceğiniz programdan aldığınız dizin yolunu, en son oluşturduğunuz command anahtarının altında bulunan (Varsayılan) girdisinin altına yapıştırın.


Tüm işlemler bittikten sonra ekranın boş bir bölümüne sağ tıkladığınızda  eklediğiniz programı göreceksiniz.Bu işlemi diğer programlar içinde aynı şekilde tekrarlayabilirsiniz.







0 yorum:

Yorum Gönder