ARA

21 Haziran 2015 Pazar

Sitenizin Ziyaretçi Trafiğini Azaltacak Önemli Unsurlar

Birçok site admini,blog yazarı trafiğini arttırmak için elinden geleni yapar. Sabahlara kadar oturup eşsiz konular güzel bilgiler arayışına girer. Herkes makalesini yazıyor. Kendinizce güzelde oluyordur elbette, peki ziyaretçi ne düşünüyor? Sitenizin ziyaretçi trafiğini azaltacak önemli unsurlar


1) Sitenize uzun yazı yazmak
Sitenize sıkıcı uzun yazılar yazmayın. Bazı yazılar dönüp dolaşıp aynı yere geliyor, ziyaretçiyi sıkıyor. Eğer ki anlatmak istediğiniz uzun ise yazın. Tabi ki düz bir şekilde yazmayın. Seo uyumlu makale unsurlarından biride uzun yazıları bölmektir. Ara başlıklar atarak okuyucunun aradığına daha çabuk ulaşmasını ve sitenizde daha uzun kalmasını sağlayabilirsiniz.
2) Başlık
Başlık en önemli unsurdur.Başlığınız dikkat çekici olmalıdır. Örneğin; Google adsense para kazanma bu konuyu herkes biliyor. Bunu tekrarlamanın anlamı kalmadı. Bunun yerine başlığınız google adsense kazancınızı 2 katına çıkarın olabilir. Tabi ki başlığınız ile içeriğinizin uyuşması gerekir. 
3) Kendinizden bahsetmeyin.
Site kullanıcıların çoğu kendisinden bahsetmeyi sever. Okuyucu sizi tanımadığı için sıkılır. Siz konunuza odaklanın ve yazın. Kendi hayatınızdan bahsetmeyin.
4) Reklamları abartmayın.
Reklamları makale içinde bulundurmayın. İnsanın içini kapatıyor. Bir de kapanmayan reklamlar var. Sitenizi yavaşlatır. Okuyan kişi direk çıkabilir. Buna dikkat edin!
5) Yorumları onaylamamak ve cevap vermemek
Makalenizin altına yazılan yorumları mutlaka onaylayın. Eğer ki soru soran olursa cevaplayın. Yorumları silip atmayın. Bu sizin ziyaretçiye ne kadar önem verdiğinizi gösterir.
6) İlk paragraf
Yazınızın içeriği ne kadar önemliyse ilk paragrafta o kadar önemlidir. Okuyucu ilk paragraftan hoşnut kalmayıp sayfayı kapatabilir. Belki yazıda aradığından fazlasını bulacaktı. İlk paragrafta konunuzla ilgili soru sorun ve cevabını yazın. Bu ziyaretçi sayınızı arttıracaktır.
7) Karma karışık içerik
Makalelerinize kategori belirleyin rastgele paylaşmayın. Ziyaretçi aradığını hızlı bir biçimde bulsun. Eğer ki bu hataya düştüyseniz mutlaka düzeltin. merkezihersey sitemde konuları yan tarafa açık bir biçimde yazdım hemde kategorileri belirttim. Siz de bunu yapabilirsiniz.
8) Program oluşturmak
Yazılarınızı ne zaman ve hangi aralıklarda paylaşacağınızı seçin. Haber siteniz yok ise çok sık içerik girmenin anlamı da yok. Bir zaman sonra konu bulmakta zorluk çekebilirsiniz. Site veya blog hevesini alamadan bıkabilirsiniz. Düzensizlik ziyaretçi kaybına neden olur.

0 yorum:

Yorum Gönder