ARA

1 Temmuz 2015 Çarşamba

Youtube'mu Daha Çok Kazandırır? Site mi?

Birçok kişinin aklını tırmalayan Youtube'mu Daha Çok Kazandırır? Site mi? sorusuna açıklık getireceğiz.
İki unsurunda kazandırdığını biliyoruz. Ama bunlar arasındaki farkı bilmiyoruz. Yaptığım araştırmalara göre internet sitesinin daha çok kazandırdığını gördüm. Bunları okuyarak değil adsense açarak denedim. Aklınıza okumuş okumuş yazıyo gelmesin :).
YOUTUBE
Youtube daha çok para kazanma olasılığı olan bir sitedir. İlla ki Google Adsense'den kazanacaksınız diye birşey yok. Bunun için ek partner kanalları mevcut. Youtube neden az kazandırıyor? Bunların en başında gelen Youtube'un herkese para kazanma olasılığı sağlamasıdır. Hiç abonesi olmayan youtube kanalı bile para kazanıyor. Bu tıklama başına maliyeti büyük oranda düşürüyor. Youtube belli bir aboneye veya izlenmeye ulaşmış kanalları, para kazanmaya açması gerekir. Bundan dolayı youtube kullanıcıları büyük partner kanallar ile anlaşıyor. ( Youtube Partner Arayanlar Buraya yazımı okumak için tıkla )
İnternet Sitesi
Para kazanmayı açmanın youtube kadar kolay olmadığını gösteren unsur. Google adsense internet sitelerini iyi inceler. Bundan dolayı inceleme süresi 1-2 haftayı bulur. Birçok kişi Google Adsense tarafından onay alamadığı için internet sitelerindeki tbm (tıklama başına maliyet) oranı daha yüksektir. Tabi ki internet sitesini tutturmak o kadar kolay değildir. Youtube'da hiç aklınıza gelmeyen video 1. sıraya çıkarken internet sitesinde bu biraz zaman alabilir. Blogger kullanıcıları bu yönden şanslı google blog yazanlara daha çok tölerans geçiyor diyebiliriz.
Umarım aklınızdaki sorulara yanıt olmuştur. Tabi ki ikisininde en başında emek geliyor. Emek vermeden ekmek olmaz.

0 yorum:

Yorum Gönder