ARA

8 Ağustos 2012 Çarşamba

Site Nasıl Kurulur ? Neden Site Kurmalıyım ?


Sayıları artık milyarlar ile ifade edilen web sitelerinden sizde bir tane oluşturmak istiyor ve nasıl yapıldığını bilmiyorsanız hazırladığımız bu makale tam size göre. Aşağıda sırasıyla anlatılan adımları uygulayarak kendinize ait bir web sitesini rahatlıkla oluşturabilirsiniz.

Neden Bir Web Sitesi Kurmalıyım?

Tüm aşamalardan önce bir websitesini kurarken veya kurmadan önce hangi nedenlerin oluşabileceğini basitçe inceleyecek olursak;
» Para Kazanma Amaçlı: Burada asıl olan websitesini kurup belirli bir süre sonra bu işlemden düzenli bir gelir elde etmek isteğidir.
» Hobi Amaçlı: Bildiğiniz bir konuda kendinize ait olan ve bilgilerinizi burada başkaları ile paylaşmak için hazırladığınız bir site olabilir. Belirli süreden sonra böyle bir siteyi para kazanan bir site haline getirmek için sitenize sadece reklam koymanız yeterli olacaktır.
» Ticari Amaçlı: Bunların dışında websitesini ticari hayatınızda sattığınız ürünler veya yaptığınız işleri pazarlamak ve satışlarınızı arttırmak için bir site kuruyor olabilirsiniz. Özverili ve kaliteli bir çalışmadan sonra bu tarz bir proje size çok iyi şekilde geri dönecektir.
Tüm bu etkenlerin dışında başka nedenlerden dolayıda web sitesi kurma isteği içinizde doğabilir. Tüm etkenleri ortak noktası ise websitesi kurmak ve bunu nasıl yapılabileceğini bilmektir.

Web Sitesi Kurmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kenidinize ait bir site kurmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı unsurları göz önünde bulundurmalısınız bunlar kısaca;
» Finansal Sebepler: Websitesi kurduğunuz zaman buna aylık veya yıllık periyotta bir harcama yapacağınızı unutmayınız bu nedenle ilk olarak bütçenizi gözden geçirip bir site kurma işlemine geçiniz. Basit ve çok fazla büyük olmayan bir sitenin ortalama yıllık maliyeti size 50YTL civarında olacak ve sitenin büyüklüğüne veya hedef alanına göre artış gösterecektir.
» İçerik Etkeni: Hazırlayacağınız websitesine uygun içeriği kendiniz biliyorsanız veya bu içeriği rahatlıkla bulabilecek düzeyde iseniz bu her zaman sizin avantajınıza olacaktır. Sizinle alakalı olmayan ve çok anlamadığınız bir konuda internet sitesi yaptığınız zaman içerik geliştirme bölümünde oldukça zorlanabileceğinizi unutmayınız.
» Zaman Etkeni: Bazı durumlarda oluşturduğunuz websitesi gününüzün oldukça büyük bir zamanını alacaktır ve size kısıtlı bir zaman bırakacaktır bu nedenle yapacağınız site projesine göre ne kadar uğraşabileceğinizi veya ne kadar zamanınız olduğunu göz önünde bulundurunuz. Bunun dışında ilk başlarda uğraşıp ta daha sonra ilgilenmeyebileceğiniz bir özgürlükte olduğunuzu sizde çok iyi biliyorsunuz fakat kaliteli bir site her zaman sık güncellenen ve sağlam bir içeriği olan sitedir.
Tüm bu aşamalardan sonra yapılması gereken işlemler aşağıda sırasıyla belirtilmiştir.

Domain Adı - Site Adı Satın Alımı

Herşeyden önce websitenizin bir adının olması gerektiğini hepiniz biliyorsunuz bu nedenle sitenizi kurmadan önce kendinize ve site içeriğinize uygun bir alan adı yani domain almak için yapılması gerekenler;
1.) Alan adını belirleyiniz: Alan adının başkasına ait olmaması gereklidir bunu sorgulama içinNatro Domain Kontrol bölümünden alan adınızın boş olup olmadığını kontrol ediniz! Seçtiğiniz alan adı dolu ise başka bir isim seçerek aynı işlemi uygulayınız. Alan adı boş ise alan adını satın almak içinde aynı siteyi kullanabilirsiniz. Tavsiye edebileceğimiz güvenli sitelerden biridir Natro.
2.) Host Alımı: Alan adı alım işlemini bitirdikten sonra size en son kısımda DNS sunucularını değiştirme bölümü gelir bu işlem için öncelikle bir host yani sitenizi dosyalarının bulunacağı bir sunucu veya paylaşımlı sunucu almanız gerekmektedir. Host firmasından gerekli alan ve bandı aldıktan sonra, firma tarafından size 2 adet NS sunucu ismi verilecektir işte bu isimleri domain kontrol kısmında giriş yapınız. Bu işlem için önce domain yani alan adını alınız ardından dns bilgilerini boş bırakarak host alımını gerçekleştiriniz. Bu işlemden sonrada tekrar domain kontrol panelinden gerekli ayarlamaları yapınız.

0 yorum:

Yorum Gönder