ARA

20 Haziran 2012 Çarşamba

Meral Okay Kimdir

Bugün itibarıyla ülkemizin yetiştirdiği en büyük yeteneklerden birini kaybettik. Kamuoyunun Muhteşem Yüzyıl’ın senaristi olarak tanıdığı ama senaristlik yanında oyunculuk, yönetmenlik, yapımcılık, şarkı sözü yazarlığı gibi pek çok şapkası da olan başarılı sanatçının eşi olan ünlü sinema oyuncusu Yaman Okay’da yaklaşık yirmi yıl önce henüz 41 yaşında iken Meral Okay gibi kanserden vefat etmişti. Başarılı sanatçıya Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Sanatçının kısa yaşam öyküsünü aşağıda bulabilirsiniz.
Meral Okay, 20 Eylül 1959′de Ankara’da dünyaya geldi. Kısa bir memuriyetten sonra İstanbul’a taşındı ve Günaydın gazetesinde çalışmaya başladı.Bu süreçte dergicilik, yayıncılık, yapımcılık yapan sanatçı Sezen Aksu ile beraber sahne çalışmaları yaptı ve şarkı sözleri yazdı. Kamuoyunca tanınması oldukça başarılı olan İkinci Bahar dizisiyle oldu.Meral Okay oyuncu olarak Bir Bulut Olsam, Alia, Beynelmilel, O Şimdi Asker, Hiçbiryerde, Koltuk Sevdası, Yeditepe İstanbul, İkinci Bahar dizilerinin yanısıra Seni Seviyorum Rosa filminde oyuncu olarak yer alan sanatçılık bir kere de yapımcılık denemesinde bulundu.
Yasemince, Asmalı Konak, Fedai, Bir Bulut Olsam gibi dizilerin senaristliğini üzstlenen sanatçı son olarak reyting rekorları kıran Muhteşem Yüzyıl dizisinin senaryosunu yazmaktaydı.



0 yorum:

Yorum Gönder