ARA

21 Haziran 2012 Perşembe

İnci Sözlük Nedir?


inci sözlükİnci Sözlük nedir sorusuna kısa yoldan pek fazla kuralı olmayan, forum tarzı bir interaktif sözlük cevabı vermek heralde kolaycılığıa kaçmak olurdu. Evet İnci Sözlük bir internet sitesi, görünümü de aynen diğer sözlükler gibi. Ama onlardan biraz farklı. Kendine has İnci Sözlük Replikleri ve İnci Sözlük Efsaneleri olan bir internet sitesi inci sözlük. Karşımızda binlerce yazarı olan, her dakikada onlarca konu paylaşılan, Adnan Hoca’dan Bilgin Gökberk ve Okan Bayülgen’e birçok ünlüyü bazen canlı yayında zor durumda bırakan, bazen ti’ye alan, bir çok internet sitesine saldırı yapan, canlı yayınlarda sunucuları email bombardımanına tutup bilgisayarlarını kitleyen, ekşi sözlük’ü bile gün gelip hacklemiş ve başlıkları inci sözlük ile ilgili başlıklarla doldurmuş, milletvekili adayı bile çıkarmış bir platform inci sözlük.

İnci Sözlük Nasıl Ünlü Oldu

İnci Sözlük’ün ismini duyurması açıkçsı televizyon kanallarındaki canlı yayın tartışma vb. programlara topluca e-posta gönderip onları canlı yayında zor durumda bırakarak Türkiye çapında tanındı. Tabi tanınmasında ekşi sözlük, uludağ sözlük gibi diğer büyük sözlüklerdeki inci sözlük başlığının yüzlerce yorum almasının da katkısı şüphesiz yadsınamaz. Gün geldi inci sözlük kurucuları TRT’ye bile röportaj verdiler. Şu an inci sözlük bir Türkiye fenomeni haline gelmiş durumda. Diğer sözlüklerdeki gibi inci sözlük’te seviye düştü gibi tartışmalara da girilmiyor inci sözlükte, çünkü zaten seviye her zaman yerlerde.

İnci Sözlük Replikleri

inci sözlük nedirİnci sözlük replikleri, inci sözlükte yazarların en çok kullandığı sözler. Özet geç bunlardan birisi mesela. Eğer bir yazar uzun birşeyler yazarsa sözlükte, aldığı ilk tepkidir özet geç. Çoğu zaman yanında da bir küfür eşlik edek özet geç’e. @2 yarmış ya da @2 nin yanında bir küfür de inci sözlüğün vazgeçilmez repliklerindendir. Başlığı açanın girdiği yoruma cevap yazan 2. kişi 1. kişiyle çok iyi dalga geçmişse, tsunami gibi diğer yazarlar birden @2 şöyle yapmış böyle yapmış gibi yorumlar girmeyi ihmal etmezler.
Hatırladığım en iyi @2 repliklerinden biri şöyleydi, bir incici arkadaş İstanbul’da bir kız lisesinin karşısında ev tutmuş, tuttuğu evi ve manzarayı övüyordu yorumunda açtığı başlıkta. 2. yorum ise, iyi artık okula giderken servis beklemezsin şeklindeydi. Hem başlığı açanı terst köşeye yatırıp, hem de çok iyi dalga geçen zeka ürünü bir yorum.

İnci Sözlük Efsaneleri

inci sözlük efsaneleriİnci sözlük efsaneleri ise inci sözlükün adını tüm Türkiye ve hatta tüm dünyaya duyurmasını sağlayan olaylar. Mesela Twitter’da yakaladıkları bir açık ile istenen kişiyi sizi takip ettirebiliyordunuz ve Twitter bu nedenle siteyi bir süre kapatmak zorunda kalmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder