ARA

16 Haziran 2012 Cumartesi

Facebook Açılmıyor, Facebook’a Giremiyorum


Eğer siz de Facebook açılmıyor, Facebook’a giremiyorum diyorsanız, Facebooka giriş ile ilgili 3 muhtemel sorun ile karşı karşıya olabilirsiniz.
  • Birinci problem, Facebook a giriş sorunu vardır, problem Face’den kaynaklanıyordur.
  • İkinci muhtemel sorun ise Türkiye’nin internet çıkışı ya da sizin internet bağlantınız ile ilgili bir sorun vardır.
  • Üçüncü sorun ise bulunduğunuz okul ya da işyeri Face’e girişi engellemiştir.

Facebook açılmıyor

Facebook açılmıyor ise ne yapmalısınız. Öncelikle problem Facebooktan mı kaynaklanıyor, sizin internet bağlantınızdan mı onu tespit etmelisiniz. Bunu tespit etmenin birkaç yolu mevcut. Aşağıdaki linklerden birkaçını açın.
http://www.isup.me/facebook.com
http://www.downornot.com/facebook
http://www.downforeveryoneorjustme.com/facebook.com
Facebook is up yazıyor ise sorun Facebook’tan kaynaklanmıyor, sizden kaynaklanıyor demektir. Facebook is down yazıyorsa, Facebook çökmüş demektir, bu durumda hiçkimse Facebooka giremiyordur, ekstra birşey yapmanıza gerek yok. Facebookun geri gelmesini beklemeniz gerekir.
Facebook çökmemiş yani up durumda ise ve siz hala giremiyorsanız, bir sonraki aşamaya geçelim.

Facebook’a giremiyorum

facebooka giremiyorumFacebookta bir sorun yok ve siz Facebook’a giremiyorsunuz diyelim. Öncelikle internet bağlantınızın olup olmadığını kontrol edin. Başka sitelere, örneğin Google’a girin. Eğer diğer siteleri açıyor ve Facebook’u açmıyor ise internet bağlantınızda sorun yok demektir.
DNS ayarlarınızı değiştirerek Facebook’a girmeyi deneyin. OPEN DNS ya da Google DNS kullanın, ya da otomatik olarak belirle seçeneğini seçin. (DNS nasıl değiştirilir ilerde bu konuya da farklı bir yazıda değineceğiz.)

Facebook Türkiye’de yasaklandı mı


İnternet bağlantınız var, Facebook’un kendisinde sorun yok, farklı DNS’lerle denediniz hala Facebook’a giremiyorsunuz. Bu durumda akla Türkiye’den Facebook’a erişim ile ilgili bir problem olabilir mi sorusu gelir. Örneğin Türkiye’nin yurtdışı çıkış hatlarında sorun yaşanıyor olabilir, ya da Facebook mahkeme kararıyla kapatılmış olabilir ancak bu ihtimaller düşüktür. Eğer böyle bir şey olursa merak etmeyin anında tüm haber sitelerimiz konuyu manşetten duyururlar.
İnternet servis sağlayıcınızı arayın
Facebook ile ilgili bir yasak da söz konusu değil ise, internet hizmeti aldığınız şirketi arayabilirsiniz. Yani Türk Telekom TTNET, Türksat Uydunet, Superonline, Dsmart, Turkcell, Vodafone, Avea internet hizmeti sunan çağrı merkezi. Çağrı merkezindeki personele yaşadığınız sorunu anlatır iseniz, onlar makul bir çözüm bulacaklardır.
Arkadaşlarınıza sorun
MSN’den ya da cep telefonundan arkadaşlarınızı arayarak onlar da giriş sorunu yaşıyor mu öğrenebilirsiniz. Onlar da sorun yaşıyor ise, daha genel ama sadece sizden kaynaklanmayan bir problem vardır ve zamanla çözülecektir.
İşyeri yasakları
facebook symantec web securityYukarıdakine benzer bir hata ile karşılaşıyorsanız, işyeriniz Facebook’a girişi engellemiş demektir. Bu durumda sorun işyerinizden ya da okulunuzdan kaynaklanıyor demektir. İşyerinden Facebook’a girme yöntemlerini deneyebilir ya da işyerinde iken Facebooktan uzak durmayı tercih edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder