ARA

6 Eylül 2012 Perşembe

Çinde 3 Boyutlu Yüz Tanıma Sistemi

Çinde 3 Boyutlu Yüz Tanıma Sistemi
Çin yeni bir teknolojiye daha adım attı ve üç boyutlu yüz tanıma sistemini geliştirdi.

Çin’in teknolojide öncü firmalarından biri 3 boyutlu yüz tanıma sistemini geliştirdiğini belirtti. Yeni yüz tanıma sisteminin diğer sistemlere göre farkı bağımsız çalışması. Yani eski sistemler bir sunucu ya da bilgisayarı bağlıyken, şimdiki sistemin herhangi bir bağlılık sorunu bulunmuyor.

Diğer sistemlere göre daha küçük boyutlarda üretilen bu sistem, diğer sistemlerle kıyaslandığında daha düşük bir maliyet ortaya çıkarıyor. Ayrıca ürün özellikleri arasında ışığa ihtiyaç duymaması yer alıyor. Yani sistem karanlıkta dahi yüz tanıyabiliyor. Üstelik bu tanıma süresi sadece saniyeler sürüyor.

Diğer yandan sistemin dikkat çekici başka bir özelliği ise tek yumurta ikizlerini dahi ayırt edebilmesi oluyor. Bunun yanında sistemin maskeler ile kandırılması mümkün değil. Yeni ürün şu an için Çin bünyesinde kullanılmaya başlanmış durumda. Ayrıca sisteme fiyat olarak baktığımızda da bu oran kullanıcı hafızasına göre değişiklik gösteriyor. Örneğin 400 kullanıcı hafızasının kaydedilebildiği bir sistem 750 doların üzerinde. Yani kapasite arttıkça fiyat da aynı oranda artıyor. Son olarak bu sistemin sadece güvenlik amaçlı kullanılmadığı, bunun yanında çalışanların mesailerine zamanında gelip gitmedikleri de kontrol ediliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder