ARA

2 Eylül 2012 Pazar

İnternette güvenli alışveriş yapmanın yolları



İnternette güvenli alışveriş yapmanın yolları

Artık İnternet üzerinden alışveriş yapmak hayatımızın vazgeçilmezlerindenoldu. İnternet’te alışveriş yapmak bize hem daha kolay hem de daha ucuz gelmektedir. Hemen hemen her markanın ürünlerini İnternet’te kolaylıkla bulabiliyoruz.
Alışveriş yaparken bizim için önemli olan güvenliktir. Özellikle kredi kartı bilgilerini girdiğimiz sitelerde, sitenin güvenlik sertifikalarına sahip olup olmadığına dikkat etmeliyiz. Genellikle kredi kartı sorunları yüzünden başı çok ağrıyanlar vardır, sizde bu duruma düşmemek için kredi kartı kullanacaksanız, sanal Kredi Kartı kullanın. Çünkü; sanal kartlarda limitinizi kendiniz belirleyebiliyor, bu limit bittiğinde başkasının eline kredi kartı bilgileri geçse bile sizin açınızdan bir problem çıkartmayacaktır.
Girdiğiniz sitenin linkinde kesinlikle https:// olduğundan emin olup ondan sonra kredi kartı ödemesi gerçekleştirin.
Bazı sitelerde kredi kartı ödeme seçeneğini haricinde kapıda ödeme gibi seçenekleri barındırmaktadır. Kapıda ödeme seçeneği her zaman en güvenli yoldur. Kapıda ödeme seçeneğinde firma önce sizi telefonlara arar, teyit ettikten sonra sipariş sırasına alınır.
Tanımadığınız kişilerden gelen mailleri açmayınız, bu maillerde şifre çalma programları ( casus yazılımlar ) içermektedirler.
Dikkat etmemiz gereken diğer hususlar;Alışverişimizi yaptığımız site ürünü ne kadar sürede gönderecek,
Garanti şartları ve süresi

0 yorum:

Yorum Gönder