ARA

2 Eylül 2012 Pazar

Sitemin ziyaretçi sayısını nasıl arttırırım ?


Sitemin ziyaretçi sayısını nasıl arttırırım ?

Web siteleri için en önemli kriter ziyaretçi sayılarıdır. Bir televizyon programının veya dizinin reytingi olmayınca dizi ayakda duramadığı gibi internet sitelerinde de ziyaretçi olmadığında, site güncelliğinden uzak kalmaktadır.
Sitenize gelen ziyaretçilerin çoğunluğu Arama motorlarından geliyorsa, arama motorlarının kriterleri hakkında biraz bilgi edinmeniz  gerekir. Ziyaretçi kazanabilmek için site sahiplerinin yapmaları gereken bazı kurallar vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz.
İnternet siteniz güncel olması gerekir. Ne kadar güncel olursanız, arama motorlarında o kadar yukarıya çıkarsınız.
İçerikleriniz orijinal olmalıdır. Ziyaretçi sizin sitenize geldiğinde, sitenizin diğer sitelerden farklı olduğunu anlamalı, aradığını bulabilmelidir.
Sitenizin içeriğiyle eşdeğer sitelerle link değişimleri yapın. Oyun siteniz varsa, oyun siteleriyle link değişimi yaparsanız, siteniz arama motorlarında daha üst sıralarda yer alacaktır.
Sitenizin görünümü de ziyaretçi için çok önemlidir. Göz yorucu renkler kullanmayınız. Arka planı siyah, yazıları gri olan bir siteye kimse girmek istemez.
Sitenizin reklamını yapın. Ücretsiz olarak reklam yapabileceğiniz forumlar, bloglar, facebook sayfaları ve var.
Sitenizi video sitelerine de ekleyebilirsiniz. Video sitelerinden en çok kullanılan youtube ve dailymotion’da reklam yaparsanız daha fazla kitleye ulaşacağından daha fazla ziyaretçi kazanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder