ARA

14 Kasım 2012 Çarşamba

Sivas Kangal köpeklerinin Özellikleri


Sivas Kangal köpekleri adından da anlaşılacağı gibi ülkemize ait bir ırktır. Sivas kangal köpekleri bazı cinsler gibi sahip olduğu çoban köpeği özelliklerini taşır. Dünyada sürü koruma köpeklerinin lideridir. Sürüyü tehdit edecek bir durum olduğunda günlerce aç kalarak tehlikenin izini sürerek yok edebilirler. Sürü korumanın dışında insanlara ait olan herşeyi koruyabilme özelliklerine sahiptirler.
Bu köpekler sahiplerine çok bağlı ve itaatkardırlar. Sahiplerinin o anki psikolojik durumunu hemen hissedebilirler. Genelde insanlarla iyi anlaşırlar. Sahipleri köpeklerini başka birine emanet ettiğinde tehdit unsuru oluşturacak bir durum olmadığında herhangi zorluk çıkarmadan sözünü dinlerler.
Beslenmeleri çok basittir. Çünkü önlerine konulan herşeyi yerler. Ancak dengeli beslenme sistemi oluşturmak için süt ve süt ürünleri, hazır mamalar ve vitamin değeri yüksek yiyecekler ile beslemeniz gerekir.
Bu köpeklerin eğitimleri doğdukları andan itibaren annelerinden alacakları eğitimle başlar. 3 ay boyunca böyle devam ederler. 4.aya girdiklerinde temel itaat eğitimleri ve ileri düzey eğitimleri alabilirler. İnsanlarla iç içe olan, sosyal bir köpek olmasını arzuluyorsanız insanların arasında yetiştirmeniz gerekir. Eğer sert bir yapıya sahip olmasını istiyorsanız insanlardan uzakta yetiştirmeniz gerekir.
Bakımı konusunda özellikle hassas gerektiren noktalar yoktur. Aşıları düzenli olarak yapılmalı, parazit hapları düzenli şekilde verilmeli ve tüyleri düzenli olarak taranmalıdır. Yaz aylarındaysa sık sık denize sokabilirsiniz. Sivas kangal köpeklerinin özellikleri bu şekildedir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bende var cok tatlı ama çok büyük :)

Yorum Gönder