ARA

14 Kasım 2012 Çarşamba

Yirmilik Diş Nedir ? - Ne Zaman Çekilir ?


Her insanın 20‘li yaşlarına geldiğinde ortak sıkıntısı haline gelen bu dişlere yirmilik diş yani yirmi yaş dişi denir . 8 numaralı olan bu diş ağzın en arka yerinde bazen net şekilde gözükürken bazen de küçük bir et parçası olarak belirir. Diğer dişler ile aynı görevi yapar. Yalnız bazen farklı yönlere doğru çıkarak diğer yandaki dişlere baskı uygular, bu da şiddetli ağrılara neden olur. Herşeyin normal olması taktirde köprü yapımında kurtarıcı görev görür eğer düzgün çıkmışsayirmilik diş kesinlikle çekilmemelidir. Çünkü ağızda bulunan her diş önemlidir. Bu yüzden yapılacak bir şeyin olmaması halinde dişin alınması tercih edilir.
Yirmilik Diş Ne Zaman Çekilir ?
Yirmilik diş eğer düzgün bir şekilde çıkmazsa yanında bulunan dişlere baskı uygulayarak temas bölgelerinde iltihaplanmalara neden olur. Bu da temasta bulunduğu dişin çarpık olarak görünmesine ve çürümesine, hatta dişin kaybına kadar varan sonuçlar doğurabilir. Bütün bu sorunların üstüne oldukça şidddetli ve dayanılmaz ağrıları beraberinde getirir. Kullandığınız ağrı kesici ilaçların etkisi geçtikten sonra aynı ağrılara devam eder.
Diş ağrılarına dayanmak bir hayli zordur. Yirmilik diş ağrısının eşi benzeri yoktur. Mutlaka gerekli önlemleri almanız gerekir. Bu duruma gelmiş olan yirmilik dişin çekilmesinden başka bir çözüm yolu yoktur. Yapılan bu işler ağrılarınıza son vererek herşeyin normale dönmesini sağlar.

0 yorum:

Yorum Gönder