ARA

11 Temmuz 2013 Perşembe

Freelancer.com Türkiye'de büyüme gösterdi

Freelancer.com Türkiye'de büyüme gösterdi
Freelancer.com, bir yarıyıl kayıtları da yüzde 116 büyüme kaydedilmesine takiben, kobiler Türkçe konuşan serbest çalışanlar ile her zamankinden daha hızlı ve etkin bir şekilde bağlantı kurmasını sağladı. Freelancer.com, Türkiye’deki meslek ve şirketlerin yaratılmasını daha da hızlandıracak olan dünyanın gelişmiş online lisan fonksiyonlarını bugün lanse edecek.
Artık İstanbul’dan Van’a Türkiye’de kısıtlı yabancı dil becerileri olan tüm şirketler için, bir tıkla ülkenin diğer ucundaki kaliteli serbest çalışanları istihdam etmenin faydasını görmek artık her zamankinden daha hızlı ve daha kolay, Türkçe konuşan serbest çalışanlara da merkezi nerede olsun Türkiye’deki tüm şirketlerle kolaylıkla çalışabiliyor.
Freelancer.com Avrupa Direktörü Bill Little; “Türkiye’de şirket kurmak için artan bir iştah var. Türkiye’nin dünyadaki en rekabetçi ticaret ortamlarından biri haline gelmesine yardımcı olan Freelancers’ın yeni gelişmiş özelliklerinin lansmanı ile hızlandırılması gereken bu artış, mevcut şirket kurma trendine de ivme kazandıracak.” açıklamasında bulundu. 
Freelancer.com’un yapmış olduğu ankete göre son 12 ay içerisinde e-ticaret sitesi kuran Türk şirketlerin sayısında yüzde 36’lık bir artış olduğunu ve bu şirketlerin tümünün online olduğu sürece bir şirket kurmanın daha kolay ve daha ucuz olduğu için bunu gerçekleştirdiklerini söylediğini ortaya koyuyor. Ankete katılanların yüzde 76’sı Türkiye’deki şirketleri hedef alan bu yeni özelliklerin şirket kurmayı daha da kolaylaştırdığına inanıyor.
Freelancer.com tarafından yapılan bu anket, Euromonitor International’ın yürüttüğü bağımsız bir araştırmanın sonuçları ile de destekleniyor. Araştırma sonuçlarına göre, Avrupa’daki en hızlı büyüyen e-ticaret pazarı olan Türkiye’de e-ticaret 2016 yılına göre yüzde 54 büyüyecek.
Yapılan anket sonuçlarına göre şirketlerin;
Yüzde 72’si yeni lisan özelliklerinin şirketlerini daha rekabetçi hale getireceğine inanıyor.
Katılımcıların yüzde 62’si Türkiye’de dış kaynak kullanımının her zamankinden daha kolay hale geleceğini, çünkü artık internet üzerinden, tek bir yerden, tek bir dilde, ihtiyaçları olan tüm yetenekleri bulabilecekleri bir mecra üzerinden istihdam sağlayabileceklerini söylüyor. Katılımcıların;
%47’si-  dış kaynak kullanımının kendilerine zaman kazandırdığını,
%59’u- istenilen tüm serbest çalışanların tek bir yerde olduğunu,
%60’ı- serbest çalışanlarının incelendiğini, böylece kalitenin garanti edildiğini,
%48’i – teknik becerilere erişim sağladığını belirtiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder